Nieuw bonussysteem voor werknemers goedgekeurd

Vanaf 1 januari 2008 wordt het nieuwe bonussysteem voor werknemers van kracht. De sociale partners sloten daarover donderdag een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) in de Nationale Arbeidsraad, zo meldt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

Belga

Met het nieuwe systeem van de resultaatsgebonden voordelen kunnen werknemers beloond worden indien ze bepaalde afgesproken resultaten halen. Dat hoeven niet per se financiële resultaten te zijn. Er is een limiet tot 2.200 euro en er geldt een fiscaal gunstregime.

Het nieuwe bonussyteem werd afgesproken in het interprofessioneel akkoord. Behalve de goedkeuring in de Nationale Arbeidsraad zijn ook de nodige wettelijke bepalingen goedgekeurd in het parlement, aldus het VBO.

"Eindelijk wordt het mogelijk om werknemers te belonen buiten het huidige al te strakke keurslijf. Dynamische bedrijven waren al langer op zoek naar een verloningstechniek die de betrokkenheid en de motivatie van de werknemers aanzwengelt", reageert Rudi Thomaes, gedelegeerd bestuurder van het VBO.