"Verhofstadt III doet voort na Pasen"

Verhofstadt III is niet eens geïnstalleerd en Olivier Maingain meent al te weten dat het een "permanent voorlopige" regering wordt. "Het is bijna zeker dat Verhofstadt III na 23 maart voort doet".

Belga

Olivier Maingain gaat deel uitmaken van het Comité van Twaalf voor de staatshervorming. Die zou voor 23 maart op de rails moeten staan om de definitieve regering onder Yves Leterme van start te laten gaan.

FDF-voorzitter Maingain deed de uitspraak in het programma "Le Grand Oral" op radio Mint: "Ik ben er quasi zeker van de interimregering van Verhofstadt zal verder gaan na 23 maart. Zijn regering zal eerder permanent voorlopig zijn."

"De regering kan misschien op het schaap met de 5 poten lijken", aldus Maingain. Hij prijst het wel vakmanschap van Verhofstadt in contrast met de aanpak van Leterme en wijst erop dat de turbulentie nog niet achter ons ligt. Bovendien heeft de FDF-voorzitter ook de mogelijkheid aangehaald om een eenheidsregering op poten te zetten voor Brussel en Wallonië voor de gemeenschappelijke materies, "om een sterkere eenheid te vormen".