"En hoe is uw intieme leven...?"

Wie solliciteert bij het uitzendbureau Accent moet erg persoonlijke vragen beantwoorden, ook over seksualiteit en intiem leven.

ghouben

Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard. Kandidaten bij Accent, moeten in de tweede sollicitatieronde een test afleggen waarin onder meer dieper ingegaan wordt op het intieme leven. "Is lichamelijke beleving belangrijk?, houdt u van vaste bindingen?, bent u graag sexy gekleed?". Het zijn enkele van de voorgeschotelde vragen. Volgens Accent zijn deze persoonlijke vragen niet doorslaggevend. "Een sollicitant wordt in de eerste plaats beoordeeld op basis van zijn kwaliteiten om de job goed te doen", zegt woordvoerder Lieven Bonamie.

"Daarnaast stellen we enkele vragen om te kijken hoe die persoon past in een bepaalde groep", vervolgt hij. Volgens Bonamie gaat Accent daarmee niet in tegen de wet op de privcay. "De individuele antwoorden op de vragen zijn niet beschikbaar voor ons."

Federgon, de koepel van uitzendbureaus, reageert verbaasd. Een bedrijf mag alleen vragen stellen die van belang zijn voor de functie waarvoor iemand solliciteert. En dus géén vragen uit de persoonlijke levenssfeer.