Mariusz O. tekent geen beroep aan

Mariusz O., die op 6 december door de Brusselse jeugdrechter schuldig werd geacht als mededader van diefstal met de verzwarende omstandigheid van opzettelijke doodslag op 12 april 2006 op Joe Van Holsbeeck, zal geen beroep aantekenen.

Belga

Dat schrijft de Franstalige krant La Libre Belgique donderdag. Volgens de twee advocaten van de Poolse jongeman, meesters Rosario Alonso en Gabie-Ange Mindana, heeft hun cliënt beslist de beslissing die zijn opsluiting in de jeugdinstelling tot zijn twintigste verlengt, of de maximumduur, niet te betwisten.

"Mariusz blijft zijn ontgoocheling en onbegrip tonen over een uitspraak die hem het etiket van moordenaar opkleeft", aldus zijn beide advocaten, die menen dat de drie cumulatieve voorwaarden die de strafrechtelijke deelname van Mariusz aan de feiten vaststellen, niet verenigd zijn.

Meester Mindana stelt dat Mariusz zich psychologisch niet in staat voelt in beroep te gaan. "U weet dat, nadat het parket in beroep ging tegen de beslissing van de jeugdrechter om hem niet uit handen te geven, Mariusz een zelfmoordpoging ondernam", voegt hij eraan toe.

Wat betreft Adam G., die de dodelijke messteken toebracht, is het onderzoek afgerond en zou het regelen van de procedure net na de kerstvakantie moeten gebeuren, aldus nog de krant.