Rode massa rent door 't stad - Fotoalbum

De één verscheen in rode netkousen aan de start, een andere nam een houten rendier mee en nog een leukerd had zich getooid in flikkerende kerstlichtjes.

ghouben

Een zot gezicht was het wel, de Q-Santa-Run van radiozender Q-music donderdag in Antwerpen. Onze collega Peter De Meyer bond zijn baard voor en liep mee.

Tweeduizend rennende kerstmannen en -vrouwen door het Antwerpse stadscentrum: voor wie daarmee nog niet in kerststemming was, komt het dit jaar niet meer goed. Want de Q-Santa-Run, een initiatief van radiozender Q-music, was een ongelooflijk succes. Aan de 5 kilometer-race door de stad mocht iedereen deelnemen: getrainde lopers of gezapige wandelaars, en dat allemaal gratis.

De start werd om 17u gegeven aan de Waagnatie op de Rijnkaai. Van daar liep het parcours onder meer over de Paardenmarkt, de Meir, Groenplaats en Grote Markt, weer terug naar de Waagnatie.

Van Q-music kreeg elke deelnemer een kerstmannenpak, maar zelf een zotte outfit samenstellen, mocht ook. “Zo zag ik iemand verkleed als omgekeerde kerstboom”, lacht Peter De Meyer, Gazet van Antwerpen- journalist én deelnemer aan de kerstloop. “Hij had een bloempot op zijn hoofd en allemaal échte kerstboomtakken rond zijn lichaam gebonden. En dan was er ook nog iemand die alleen maar een knalrode, spannende onderbroek aanhad. Maar dat was niet zo smakelijk om te zien.”

Onze Peter hield het bij het kerstmanpakje. Al bleek dat niet zo praktisch als loopoutfit. “Mijn vestje fladderde steeds open en dat was best koud. En door de baard kreeg ik constant pluche in mijn mond. Dus heb ik na een paar honderd meter mijn baard naar beneden getrokken en als sjaaltje op mijn borst gebruikt.” En toen het baard-euvel was verholpen, was het alleen nog maar plezant, vond Peter. “Een beetje sport en een beetje onnozel doen, da's een toffe combinatie.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio