Ramkrakers vragen vrijspraak

De drie verdachten van de ramkraak op 17 oktober bij dagbladhandel Evie in de Sint-Gillislaan in Sint-Gillis-Dendermonde ontkenden woensdag voor de rechtbank van Dendermonde dat ze de feiten hebben gepleegd.

Rond één uur ’s nachts stopten twee motorrijders met passagier bij de dagbladhandel. Met een steen werd de glazen toegangsdeur verpulverd. De overvallers namen de kassa mee. Overburen getuigden dat ze in het zwart geklede mannen hadden gezien. Die hadden witte helmen op en praatten Nederlands.

Politiediensten zetten de achtervolging in. In Opwijk werden twee motoren met onherkenbare nummerplaten geflitst. Ook in Brussel merkten agenten voorbijscheurende motoren op.

Toen verdachte Billal B. een ongeval kreeg met zijn kompaan Nordie O.H., was de politie snel ter plaatse. Billal B. sprong met een open beenbreuk in het kanaal. “Hij was in paniek omdat hij nog niet verzekerd was”, zei zijn advocaat woensdag. “De motor was pas gekocht. De verdachte maakte gewoon een ritje met zijn vriend.”

De beklaagden verklaarden elkaar niet te kennen. Volgens de verdediging werden de alibi’s van de verdachten niet gecheckt. De beklaagden droegen ook geen witte, maar een zwarte en grijze helm. Ze spreken geen Nederlands en op één vest stond ’Yamaha’, een detail dat de getuigen niet opgemerkt hadden. Bij hun arrestatie was er geen sprake van onherkenbaar gemaakte nummerplaten.De verdediging vraagt de vrijspraak.

LiCa

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio