LaRiva is geen dagrestaurant meer

Restaurant LaRiva wordt vanaf 1 januari een locatie voor bedrijfsfeesten, shows en andere evenementen. Daarmee plooit het etablissement, dat al aperitiefbar, after-dinnerbar en dancing was, definitief een andere kant uit en is er voortaan dus geen dagrestaurant meer.

Toen John Nauwelaerts en zijn partner Olivier Reijnhoudt in 2004 startten met het restaurantconcept, lieten ze de deur op een kier voor de eventuele organisatie van evenementen in LaRiva. Logisch, want het unieke kader van de historische schuilplaats voor havenarbeiders leende zich daar uitstekend toe.

Gaandeweg kreeg het brasserie-restaurantcomplex er nog functies bij. LaRiva werd gepromoot als aperitiefbar en kreeg stilaan een naam als pleisterplaats voor na het eten. Logisch dat er meteen ook een dansgebeuren aan werd gekoppeld.

Op die manier leerden diverse soorten publiek LaRiva kennen. En die vroegen zich dan weer af of ze de zaak niet konden afhuren voor evenementen, feestjes of andere bedrijfsmeetings. “In het begin was dat nog eenmalig, tegen het einde van het eerste werkjaar haalden evenementen amper 5% van ons cijfer”, rekent Nauwelaerts voor. “Maar we haalden meer en meer evenementen binnen, meer dan één per week. Daardoor waren we elke week verplicht om de deuren te sluiten voor het vaste cliënteel van het dagrestaurant. Die situatie verplichtte ons een keuze te maken.”

Nieuwste snufjes

Zo moeilijk was dat niet, want van een grondige renovatie hoefde geen sprake te zijn. “Bij de verbouwing van vier jaar geleden hadden we al de nieuwste snufjes voorzien: LCD-projectoren, LED-schermen, een astro-scan voor lichteffecten, volgspots, een nagelnieuwe geluidsinstallatie, enz. Allemaal zaken die het multifunctionele karakter van de zaal nog versterken. En daar blijft het niet bij. Er is een ruime rokersruimte met eigen toog, een groot terras waar pas nog een huwelijk ingezegend werd en een ondergrondse parking. “Straks komt er nog een gebouw bij”, zegt Nauwelaerts. “Maar een echte bestemming hebben we nog niet”, wijst hij naar de fundamenten van de bijbouw tussen het terras van LaRiva en het PSA-gebouw. “Een mogelijkheid is om te kiezen voor een conferentieruimte. Want in heel Antwerpen is er geen enkele meetingzaal, waar daglicht kan invallen.”

Johan VAN BAELEN

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio