Louis Callaert verklaart Puurse straatnamen

Geschiedkundig auteur Louis Callaert heeft een nieuw boek klaar. Van Achterheide tot Zwaluwlaan is een leuk cadeau voor onder de kerstboom, want in het boek wordt de geschiedenis van alle straten uit Puurs en zijn deelgemeenten verteld.

Callaert, lid van de Vereniging voor Heemkunde in Klein-Brabant , heeft er een volledig overzicht van gemaakt. Hij verklaart niet alleen de naam van de huidige 184 straten van Puurs, Kalfort, Liezele, Breendonk en Ruisbroek, maar beschrijft ook de zowat twintig straten die na de fusie van 1976 verdwenen zijn of gewijzigd werden. Dat moest want door die grote fusie zat Puurs bijvoorbeeld plots met twee Kerkstraten en twee Schoolstraten. ”Ik leg de oorsprong en de betekenis van de namen uit. Veel mensen zullen verrast zijn. De Turkenhofdreef in Liezele heeft bijvoorbeeld niets met Turken te maken.”

Om alle anekdotes en informatie kwijt te krijgen, is het een boek van 160 bladzijden geworden. Heel wat foto’s, bijna 300 in totaal, maken er een compleet naslagwerk van.

PP

Het boek (22 euro) is verkrijgbaar bij alle Puurse boekhandels. Je kan het ook bij de auteur thuis bestellen (Europalaan 14 in Puurs, 03-889.23.14).

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio