Akkoord over gebruik aanlegsteiger

De gemeente Sint-Amands streeft naar optimaal gebruik van de nieuwe aanlegsteiger in de Schelde. Ze sloot met diverse betrokken partijen daarover een akkoord.

“We overlegden met de dienst Waterwegen en Zeekanaal die de aanlegsteiger beheert, met de rederijen die hier willen aanmeren voor de passagiersvaart en met vertegenwoordigers van de pleziervaart. We bereikten een akkoord dat misschien model zal staan voor aanlegsteigers elders”, licht schepen van Toerisme Eddy Ceurstemont het akkoord toe.

De aanlegkade aan de stroomkant, waar veerman Ronny Van Hemelrijk sowieso zijn vaste stek heeft, is prioritair gereserveerd voor rederijen. Flandria, River Tours en River Star of de drie rederijen die in hun programma boottochten naar Sint-Amands gaan opnemen, zullen hun programma’s doorsturen zodat duidelijk wordt wanneer de steiger voor hen alleszins al moet vrij zijn. Pleziervaarders zullen met hun jachten aan de stroomkant van de steiger kunnen aanmeren als die vrij is maar dat slechts voor drie uren en ze moeten dan aan boord blijven.

Bij onvoorzien aanmeren van een passagiersboot zullen ze zich wel moeten verplaatsen. Pleziervaarders kunnen wel voor 48 uur aanmeren aan de walkant van de steiger. Veerman Ronny Van Hemelrijk ten slotte wordt belast met de

coördinatie als zich toch problemen zouden voordoen.

TF

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio