Broodjeszaak vervult meisjesdroom

Onder de naam ’t Schofke opende in de Tuinwijk in Rumst een nieuwe broodjeszaak. Voor zaakvoerster Annik Struyf (30) betekent de zaak de realisatie van een meisjesdroom.

In de Tuinwijk 68B kunnen klanten voortaan terecht voor belegde broodjes, gebak en een heerlijke kop koffie. Annik Struyf verzorgt er van maandag tot vrijdag een broodjeszaak. "Met mijn tweelingzus droomde ik allang van een eigen zaak”, zegt Annik. “Het gebouw is eigendom van mijn ouders. Toen we evenwel moesten beslissen om zelf met een winkel te starten, waren we slechts achttien jaar. De verantwoordelijkheid leek ons te zwaar waardoor we beiden elders gingen werken. Omdat de fietsenzaak er mee stopte, kregen we een tweede kans. Mijn zus heeft twee kleine kindjes zodat haar droom elders ligt. Voor mij is het een tweede kans.”

Annik volgde school in de kokschool van Stella Maris. “Ik was al die tussentijd actief als bediende bij Delhaize. Hoewel ik die taak graag deed, is dit toch meer mijn ding. Samen met mijn moeder en een extra hulp lukt het me prima.”

Opvallend is de grootte van ’t Schofke. Maar liefst elf tafels staan ter beschikking van de klanten. “Ik wil hier meer van maken dan alleen maar een klassieke broodjeszaak”, zegt Annik. “Hopelijk vinden klanten de weg naar hier om bijvoorbeeld ’s

namiddags een gebakje te komen eten en van een kop koffie te genieten.”

JW

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio