Bornem investeert in 2008 vooral in wegen

De Bornemse meerderheid heeft zijn begroting voor 2008 goedgekeurd. Een van de belangrijkste investeringen wordt de heraanleg van de Koningin Astridlaan, waarvoor de gemeente 2.750.000 euro uittrekt.

De belastingen in Bornem gaan niet omhoog. Burgemeester Van Eetvelt (CD&V) benadrukt dat 2008 toch een investeringsjaar zal worden. Het tarief voor de aanvullende belasting op onroerende voorheffing blijft 1.275 opcentiemen en de aanvullende personenbelasting wordt op 7,5 procent behouden. De gemeente verwacht toch een stijging aan ontvangsten van 380.527 euro door deze taksen. “Een teken dat er in Bornem gebouwd wordt en dat de mensen goed verdienen”, aldus Van Eetvelt (CD&V).

Wat vooral in het oog springt zijn de geplande wegwerkzaamheden. Van het investeringsbudget van 13,7 miljoen euro gaat er zo’n 7 miljoen naar wegen en verkeer. Zo is er de heraanleg van de

Koningin Astridlaan en de Puursesteenweg, de aanleg van een fietspad voor de Branstsedreef en de bouw van een parking in de Achterweidestraat.

Sp.a omschreef de investeringen als noodzakelijke initiatieven maar vroeg toch om een belastingsverlaging te overwegen. Ook voor Open Vld is de belastingdruk een heikel punt. Vlaams Belang vond dan weer dat de kosten voor cultuur en vrije tijd te hoog oplopen. Groen! waarschuwde voor de stijgende energiekosten voor de gebouwen van de gemeente.

JaHi

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio