Nieuwe sporthal komt er in 2010

De Lierse gemeenteraad heeft maandagavond het Sportbeleidsplan 2008-2013 goedgekeurd. Het bevat behalve knelpunten en behoeftes ook de doelstellingen voor de komende jaren. Een nieuwe sporthal bijvoorbeeld.

Zoals vele gemeenten investeerde de stad Lier in de jaren zestig en zeventig uitvoerig in sportinfrastructuur, met de bouw van onder meer een zwembad, een sporthal en openluchtsportvelden. Maar op een gemeentelijke sportdienst bleef het wachten tot rond de eeuwwisseling. De dienst werd meteen geconfronteerd met verouderde en onvoldoende infrastructuur.

Ondertussen is het stadsbestuur aan een inhaalbeweging bezig. In samenwerking met de privésector kwam er een nieuw zwembad en werd het sportcentrum in Koningshooikt gerenoveerd. Tegen 2012 wil het schepencollege het masterplan KTA gerealiseerd hebben. Dat houdt in: de aanleg van tennisterreinen (2009), parkeerplaatsen (2009) en andere openluchtsportterreinen (2012) op het schooldomein aan de Predikherenlaan.

Voetbalstadion

Het stadsbestuur hoopt tegen 2011 het ruimtelijk uitvoeringsplan Hoge Velden te hebben gerealiseerd. Het is nog altijd de bedoeling dat daar het voetbalstadion van Lyra komt in combinatie met hoogdynamische

recreatie. Tot slot wil de stad in 2010 een eenvoudige sporthal bouwen op de Dungelhoefsite.

CVRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio