Geweldenaar ontkent gijzeling vriendin

Abdlaazize M. (33) uit Turnhout verscheen voor de correctionele rechtbank in Turnhout voor de gijzeling van zijn vriendin in haar woning in augustus van dit jaar. ”De agenten maakten het erger dan het eigenlijk was”, zei hij.

De politie rukte op 3 augustus uit naar de woonwijk Den Brand in Turnhout. In de woning van zijn vriendin ging Abdlaazize M. compleet door het lint. Onder invloed van drugs vernielde hij de inboedel van het huis. Hij gooide ook huisraad door het raam en hield zijn vriendin even vast. De man, die geen onbekende is voor het gerecht, riskeert een straf voor onder meer gijzeling en bedreiging. De beklaagde en ook zijn vriendin beweerden voor de rechtbank dat gijzeling sterk overdreven was.

Voor het Openbaar Ministerie was de maat vol. ”Het moet echt gedaan zijn met deze man”, zei substituut Peter Van Der Flaas. ”Hij heeft een strafregister van zeven bladzijden. Naast celstraffen kreeg hij in 2006 ook een werkstraf van 150 uren. Als ’dank’ daarvoor pleegde hij de feiten van gijzeling.”

De raadsman van Abdlaazize M. vroeg de rechtbank geen zware straf op te leggen. ”Hij heeft zijn vriendin even vastgehouden, maar daarna onmiddellijk losgelaten”, pleitte meester Bart Vosters. ”Het laatste jaar ging het vrij goed met hem. Er was nog slechts een escalatie.” De rechtbank velt een vonnis op 2 januari.

BVDL

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio