Gazet van Turnhout zoekt geld voor voetbalclub

De 'Gazet van Turnhout’, de nieuwssite over de stad, heeft een nieuwe column gelanceerd. De Schrijfwerker roept in zijn eerste artikel alle Turnhoutenaren op om geld in te zamelen voor KV­ ­Turnhout. Op die manier wil hij de schuldenberg van de voetbalploeg wegwerken.

BR> Volgens De Schrijfwerker kan Turnhout de 250.000 euro schulden van KV Turnhout gemakkelijk zelf inlossen. “250.000 euro, dat is tien keer 25.000 euro of twintig keer 12.500 euro of vijftig keer 5.000 euro. Zouden er in Turnhout echt geen tien, twintig of vijftig bedrijven en organisaties te vinden zijn die dit kunnen en willen ophoesten?”, schrijft hij op Gazet van Turnhout.

“En er is meer. Turnhout heeft ongeveer 40.000 inwoners. We hebben het dan over 6,25 euro per Turnhoutenaar.”

De mysterieuze columnist roept op om een eventuele bijdrage te melden aan de redactie van ­Gazet van Turnhout: “En we spreken alvast af dat indien we de 250.000 niet halen voor 1 maart 2008, iedereen zijn centen onmiddellijk netjes terugkrijgt.”

Karl Van den Broeck, hoofd­redacteur van Gazet van Turnhout, zegt dat De Schrijfwerker anoniem wil blijven. “Maar de oproep is wel degelijk serieus”, verzekert hij. “We wachten eerst de reacties af. Als die positief zijn, zien we hoe we ons kunnen organiseren.”

MaMi

www.gazetvanturnhout.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio