Politie klist verdachten van veertigtal auto-inbraken in Hoboken

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie jongemannen opgepakt die in aanmerking komen voor een veertigtal auto-inbraken in Hoboken bij Antwerpen. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen.

Belga

Getuigen zagen rond 03.10 uur hoe drie jonge kerels inbraken in een auto aan de Lenaart de Landrelaan. Ze verwittigden de politie en konden een beschrijving geven van de verdachten. Bij nazicht in de buurt merkte een patrouille een jongeman met een damesfiets op die aan de beschrijving van een van de daders voldeed.

De 18-jarige van Antwerpen-Kiel werd tegengehouden en verhoord. Aangezien er wat gaten in zijn verhaal zaten, wilden de agenten hem meenemen naar het bureau. Onderweg zagen ze nog twee kerels die aan de beschrijving beantwoordden. Een van hen gooide bij het zien van de politie een steenboor van zo'n 20 centimeter weg.

Beide verdachten, een 19-jarige uit Antwerpen-Kiel en een 18-jarige uit Hoboken, werden eveneens meegenomen naar het bureau. Daar werden ze door de getuigen herkend. Ze komen voor 23 auto-inbraken in aanmerking die in de nacht van dinsdag op woensdag gepleegd werden. Niet uit alle wagens werd iets gestolen. De buit werd in de omgeving terug gevonden. Vermoedelijk hebben de verdachten die kort voor hun arrestatie weggesmeten.

De modus operandi lijkt sterk op 19 auto-inbraken die in de nacht van 8 op 9 december gepleegd werden in Hoboken. Dat zou de teller op 42 brengen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio