Geen sterke drank meer voor minderjarigen op kerstmarkt in Antwerpen

De minderjarige bezoekers van de kerstmarkt in Antwerpen mogen vanaf woensdagavond geen sterke drank meer consumeren. Jenever is dus uit den boze, maar wijn en bier zijn nog wel toegelaten.

Belga

De kraampjes- en chalethouders moeten dus uitkijken wat ze aan wie verkopen. Dat heeft burgemeester Patrick Janssens beslist naar aanleiding van recente onregelmatigheden.

De kerstmarkt op de Grote Markt werd dinsdagavond op politiebevel drie kwartier vroeger gesloten dan anders na kleine vechtpartijen met dronken tieners. Zo moest een meisje van 14 jaar zelfs naar het ziekenhuis, omdat ze te veel gedronken had.

"Sinds de opening van de kerstmarkt is het al iedere avond prijs geweest. Bezoekers kijken te diep in het glas en vallen mensen lastig, plegen vandalisme of gaan met elkaar op de vuist. Als de politie wil tussenkomen, delen zij in de klappen. Ook hoofdcommissaris Serge Muyters heeft al een tik gekregen", stelt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

Vrijdag besliste burgemeester Janssens al om tien extra politieagenten in te zetten. Hij kondigde ook aan dat kerstmarkt in het weekend een uur vroeger moest sluiten, namelijk om middernacht in plaats van om één uur. Op weekdagen blijft het sluitingsuur vooralsnog middernacht. Alleen op kerstavond en oudejaarsavond blijven de kraampjes open tot vier uur 's ochtends.