"Interim-regering bestaat uit verliezers van 10 juni"

Lijst Dedecker hekelt dat de interim-regering zal bestaan uit de verliezers van de verkiezingen. De partij van Kamerlid en gewezen judocoach heeft het over een anti-Vlaamse, travaillistische en bij voorbaat vleugellamme regering. "Het democratisch deficit van de Belgische federale staat is zo groot geworden dat zowel de Vlaamse als Waalse kiezer na een half jaar voor aap worden gezet", luidt het.

Belga

"De grote verliezers van de verkiezingen, Guy Verhofstadt en Elio Di Rupo, delen opnieuw de lakens uit. De regering heeft een paars kerstekind gebaard, met de zegen van de christelijke familie. De N-VA mag als lamme goedzak en met lege handen aan de kribbe staan wachten tot er een verrijzenis van de staatshervorming komt met Pasen. Dat zal pas een echt mirakel zijn", stelt de oppositiepartij. Lijst Dedecker noemt de interim-regering "een schande voor elke Vlaamse partij die de interim-regering steunt". Zo vindt de partij het niet kunnen dat er naast de premier maar zes Vlaamse ministers zijn, tegen zeven Franstalige. Hij stelt voorts dat CD&V en N-VA geen enkele waarborg op een staatshervorming in handen hebben.

Volgens Lijst Dedecker had de kiezer gekozen tegen de syndicale dogma's, voor meer ademruimte voor bedrijven, zelfstandigen en mensen die willen werken. "Maar de interim-regering kleurt roder dan ooit, met een minister van Werk die rechtstreeks van de vakbondsbanken wordt geplukt, en met Laurette Onkelinx die nu op sociale zaken haar onbekwaamheid kan bewijzen", luidt het. Voor Lijst Dedecker kunnen alleen nieuwe verkiezingen de politiek voor de bevolking weer geloofwaardig maken.