Josly Piette waarschijnlijk in interim-regering

Josly Piette, de voormalige secretaris-generaal van de christelijke vakbond ACV en huidig cdH-burgemeester van Bassenge, wordt waarschijnlijk minister van Werk in de toekomstige interim-regering. Piette wordt vaak omschreven als een man van onderhandelingen.

Belga

Josly Piette kreeg zijn mandaat als burgemeester na de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Voor hij in de politiek stapte, werkte hij 28 jaar bij de christelijke vakbond ACV, waar hij opklom tot algemeen secretaris. Hij wordt beschouwd als de man die het Generatiepact in het zuiden van het land aanvaardbaar maakte.

Josly Piette is een man van overtuiging wiens credo onderhandelen is. Die geest van overleg heeft hij tijdens zijn carrière verschillende keren moeten bewijzen bij diverse conflicten in de regio van Luik, onder meer bij de herstructurering van Val-Saint-Lambert of de sluiting van Presses Raskin.

Tijdens zijn loopbaan bij de vakbond engageerde hij zich ook voor de verdere uitbouw van het Europese syndicalisme. Andere mandaten die hij bekleedde zijn onder meer: lid van het nationaal bureau van de Mouvement Ouvrier Chrétien de Belgique (MOC), vice-voorzitter van de president du Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, beheerder van Dexia Bank België,