Correctionele rechtbank onbevoegd voor vluchtmisdrijf Sint-Amandsberg

De correctionele rechtbank van Gent heeft zich woensdag onbevoegd verklaard om te oordelen over het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf begin oktober in Sint-Amandsberg. De politierechtbank zal die twee tenlasteleggingen tegen de verdachte Andy V. moeten behandelen.

Belga

De 31-jarige Gentenaar reed op 5 oktober aan de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg een 18-jarig meisje dood. Hij pleegde vluchtmisdrijf, vluchtte naar Friesland en werd daar opgepakt. Het parket vorderde de verwijzing voor het vluchtmisdrijf met dodelijke afloop en voor misbruik van vertrouwen, omdat Andy V. met een huurwagen reed die hij al moest hebben teruggebracht. De raadkamer oordeelde dat de verdachte ook voor het ongeval zelf moet terechtstaan, onder de kwalificatie onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

De correctionele rechtbank besliste woensdag dat het alleen over het misbruik van vertrouwen met de huurwagen kan oordelen. Het openbaar ministerie vorderde voor dat feit zes maanden gevangenisstraf. De uitspraak volgt op 9 januari. De twee andere tenlasteleggingen zullen voor de Gentse politierechtbank behandeld moeten worden. Volgens de correctionele rechtbank was er onvoldoende samenhang tussen deze verkeersmisdrijven en het misbruik van vertrouwen.