MR ratificeert akkoord

De vergadering van de verschillende parlementsleden van MR heeft woensdag unaniem de deelname goedgekeurd van de partij aan de interim-regering gevormd door Guy Verhofstadt. De MR zal dus geen congres samenroepen tussen nu en het aantreden van die regering.

Belga

Voorzitter Didier Reynders benadrukte dat zijn partij naar de regering gaat met de sterke intentie om de politiek die die interim-regering zal voeren, te markeren en in dezelfde zin het socio-economische en institutioneel programma van de definitieve regering wil beïnvloeden.

Reynders zei ook dat de MR voorstander is om zo weinig mogelijk de samenstelling van de uittredende regering te veranderen. Charles Michel komt erbij, evenals Sabine Laruelle, die de competenties overneemt van Armand De Decker, die voorzitter is geworden van de Senaat.

Reynders wordt ondersteund door Olivier Chastel om het standpunt van de MR te verdedigen in de onderhandelingen over het socio-economische programma; voor het institutioneel dossier wordt hij bijgestaan door Olivier Maingain.