KBWB bereikt akkoord met renners over prijzengeld BK

Woensdag vond in het bondsgebouw van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) een vergadering plaats over het prijzengeld voor het BK veldrijden. Aanwezigen waren renners Sven Nys, Bart Wellens en Jan Verstraeten en de KBWB-top met Laurent De Backer, Freddy Van Steen en Tom Van Damme. De twee partijen kwamen tot een overeenkomst.

Belga

"Wij hadden een zeer constructief gesprek met de top van de KBWB", vertelde Sven Nys woensdag. "We kwamen overeen dat we voor de periode van 2009 tot en met 2012 een aanzienlijke bonus krijgen op het huidig bestaande prijzengeld. Na vier jaar staat een evaluatie op het programma. Iedereen kon zich hierin vinden. Voor wat betreft het komende Belgische kampioenschap blijft alles zoals voorzien. Logisch, want die budgetten lagen al een tijdje vast. Het is niet de bedoeling dat ons prijzengeld nu ineens immens de hoogte inschiet, maar we willen ook ons deeltje van het succes waarvan het veldrijden momenteel toch geniet".

Het prijzengeld van het BK van 6 januari 2008 blijft dus gehandhaafd, dit conform het UCI-barema van klasse 1-wedstrijden.