Treinen rijden op 24 en 31 december zoals op zondag

De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) protesteert tegen de dienstregeling van de NMBS op maandag 24 en maandag 31 december. De spoorwegmaatschappij liet weten dat de treinen op die dagen zoals op zondag zullen rijden.

Belga

"Met name 24 december begint voor veel mensen nog als een gewone werkdag, en banken en winkels zijn gewoon open. De NMBS overtreedt met deze dienstregeling de regels van het beheerscontract. De pendelaars, van wie de afgelopen weken al zoveel gevraagd is, moeten nu vroeger van huis om op tijd op hun bestemming te geraken", luidt het in een persbericht van de BTTB. Enkele lijnen, waaronder Puurs-Antwerpen, Halle-Etterbeek-Vilvoorde en Zottegem-Aalst worden volgens de BTTB in het geheel niet bediend. "Sommige met De Lijn en TEC afgesproken aansluitingen gaan ook de mist in. Bovendien dreigt de extra OVS-staking de reeds povere zondagsdienst nog extra te verstoren", klinkt het nog.

De BTTB heeft geen problemen met een aangepaste weekdienst op de avond van 24 en 31 december, op voorwaarde dat die ruim op voorhand aangekondigd wordt.

De NMBS deelde dinsdag een aangepaste dienstregeling tijdens de eindejaarsperiode mee. Meer informatie op www.nmbs.be.