Stalker die agente wapen afnam krijgt 27 maanden cel

De correctionele rechtbank van Gent heeft de 37-jarige Italiaanse man die eind oktober in Assenede het wapen van een agente afnam en haar bedreigde, woensdag veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf.

Belga

De man werd ook gestraft voor het stalken van zijn ex-vriendin, feiten waarvoor hij was vrijgelaten onder voorwaarden tijdens het incident met het dienstwapen. De beklaagde, Arsenio P. (Pironti), sloeg op 23 oktober in Assenede de inboedel van de woning van de vrouw kort en klein. Toen de politie ter plaatse kwam, nam de man tijdens een vechtpartij het pistool van de agente af. Hij richtte het wapen op het hoofd van de agente en vluchtte daarna weg. Na een massale zoekactie werd de verdachte in een maïsveld opgepakt door de speciale eenheden van de federale politie.

Voor het incident met het wapen legde de strafrechter de beklaagde 15 maanden cel op. De stalking van zijn ex-vriendin, waarvoor hij van augustus tot oktober in voorlopige hechtenis zat, werd bestraft met 12 maanden gevangenisstraf. Aangezien de man geen onbekende is voor het gerecht, legde de rechtbank in beide zaken effectieve straffen op.