Verdachten in zaak Bouazza buiten vervolging gesteld

De raadkamer in Antwerpen heeft de twee verdachten in het dossier van Mohamed Bouazza buiten vervolging gesteld. De 23-jarige jongeman verdronk vorig jaar in de Schelde nadat hij een tijdje achtervolgd was.

Belga

Het parket had zelf om de buitenvervolgingstelling gevraagd, maar de familie van het slachtoffer verzette zich daartegen.

Mohamed verdween in de nacht van 30 april op 1 mei 2006. Na een woordenwisseling voor een dancing in het Schipperskwartier werd hij achtervolgd tot aan de rand van de Schelde, nabij het Loodswezen. Daar is hij in het water beland. Wat er in die laatste minuten precies gebeurde, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Op zijn lichaam, dat tien dagen later uit de Schelde werd gehaald, werden geen uiterlijke tekenen van geweld aangetroffen.

De moeder van het slachtoffer (foto) barstte woensdag in tranen uit toen ze te horen kreeg dat de verdachten niet alleen voor moord, maar ook voor het uiten van bedreigingen buiten vervolging werden gesteld. "Het is afschuwelijk, ik begrijp het echt niet. Maar ik laat het hier niet bij. Ik ga in beroep. Als de verdachten Marokkanen waren, hadden ze vanaf dag een in de cel gezeten", verklaarde ze.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio