Geen nieuw verhoor van ouders van Maddie in kerstdagen

De Portugese politie zal de ouders van het in de Algarve verdwenen Britse meisje Madeleine McCann niet in de kerstdagen opnieuw verhoren, zo hebben woensdag meerdere Britse media gemeld.

Belga

Madeleine McCann verdween op 3 mei op net geen vierjarige leeftijd uit het vakantieappartement van haar ouders in Praia da Luz, toen Gerry en Kate McCann wat verderop met vrienden (de "Tapas Nine") aten in een tapasbas. De ouders zijn samen met een in Portugal wonende Brit formele verdachten in de verdwijningszaak die nog steeds niet is opgehelderd.

De jongste tijd waren er berichten dat de Portugese speurders het ouderpaar opnieuw zou willen ondervragen. Maar dat zal niet in de kerstdagen gebeuren, zo stond te lezen in de Daily Mail en de Daily Mirrot. Na nieuwjaar zou er wel een verhoor komen. "Wij verwelkomen het feit dat zij (het gezin McCann) een ongestoorde kerstmis zullen hebben", zei gezinswoordvoerder Clarence Mitchell.

Volgens de Daily Mail zou de Portugese politie formele verzoeken indienen voor verhoor van de McCanns en de anderen van de Tapas Nine na 27 december. Portugese speurders zouden dan naar Groot-Brittannië reizen voor de ondervragingen die wel door Britse politiemensen worden afgenomen. Het Britse ministerie van Buitenlandse en van Binnenlandse Zaken moeten instemmen met het verzoek.