Krultang ontploft: vier tieners ziekenhuis in

Vier tieners uit Wales vechten in een brandwondenziekenhuis voor hun leven nadat hun krultang was ontploft in de slaapkamer.

ghouben

De meisjes liepen brandwonden over het hele lijf op toen het gaspatroon in de tang explodeerde. De explosie was zo heftig dat ze een gat sloeg in het dak van het huis. De vriendinnen liggen allemaal nog in kritieke toestand. Ze waren zich aan het verkleden voor een Kerstfeest.

Anya (15), haar zus Kira (14), vriendinnen Nadine (14) en Kimberly renden na de klap gillend de straat op met brandende kleren. Hoewel de buren erin slaagden hen te blussen, liepen ze tot 40 procent brandwonden op hun lijf op. Als ze het overleven, zullen ze de rest van hun leven tientallen keren geopereerd moeten worden.

Het is nog niet bekend wel merk krultang ze gebruikten en hoe wijd verspreid die zijn verkocht. Krultangen met hervulbare gaspatronen liggen wereldwijd in winkels.

De meisjes worden nog beademd. De behandelende chirurg zegt dat de ze ondanks alles een grote kans hebben het drama na te vertellen.