Kruibeke heeft goede band met Europa

De gemeente Kruibeke kreeg een onderscheiding van het provinciebestuur voor de band die de gemeente heeft met Europa. Aan de onderscheiding hangt een financiële beloning van 1.500 euro vast.

Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen lanceerde naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de ondertekening van het Verdrag van Rome een oproep naar alle Oost-Vlaamse gemeenten. De gemeentebesturen konden een dossier indienen, waarmee zij het provinciebestuur konden overtuigen van het ’Europagehalte’ van hun gemeente.

Schepen voor Internationale en Europese projecten Irène Gorrebeeck (DENERT) nam het initiatief om een prentkaartreeks met foto’s samen te stellen rond Europese activiteiten, die in Kruibeke of door Kruibekenaars werden georganiseerd.

De oproep van schepen Gorrebeeck resulteerde in een reeks van 70 prentbriefkaarten. In een reiskoffertje werden die prentkaarten aan het Oost-Vlaamse provinciebestuur bezorgd.

Cheque

In het provinciaal administratief centrum Het Zuid in Gent werden de prijzen uitgereikt. Kruibeke eindigde samen met Oudenaarde op de tweede plaats. Beide gemeenten kregen een cheque van 1.500 euro. Laureaat werd Eeklo. Die gemeente is door haar Europese projecten nu 5.000 euro rijker.

GeNo

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER