Jongeren viseerden snoepautomaten

Negen Antwerpse jongeren, tussen 20 en 27 jaar, trokken tussen september vorig jaar en april op dievenpad. Zij worden verdacht van een 50-tal inbraken, waarbij vooral drank- en snoepautomaten viseerden.

Het rovershol van de bende was de flat van Roger H. (22) in Antwerpen. Van daaruit trokken hij en zijn kompanen tussen september 2006 en april quasi dagelijks op rooftocht. In de flat verzamelden ze de buit en gebruikte het gezelschap volgens de procureur ook drugs.

Instelling

De jongeren leerden elkaar kennen in een instelling in Sint-Job. Roger H. en Kim D.V. (24) worden gezien als hoofdrolspelers. De dieven verplaatsten zich op gestolen (brom)fietsen en later ook met een auto die ze konden buitmaken.

Ze braken automaten open in cafés en aan openbare zwembaden, scholen en campings. Naast pretpark Bobbejaanland in het Kempense Lichtaart trokken ze ook naar de recreatiedomeinen de Lilse Bergen en De Ster in Sint-Niklaas. Bij een kennis ontvreemdden ze playstations, een gsm en een verzameling knuffelberen.

Op de zitting bekende Kim D.V. dat ze die spullen allemaal verkochten. De aanklager vorderde voor Kim D.V., Roger H. en Tommy V.L. twee jaar en 1.100 euro boete. Zes anderen hangt een straf tussen achttien en zes maanden boven het hoofd.

De verdachten legden verregaande bekentenissen af waarbij ze ook elkaar beschuldigden. Zo werd een beschuldigde bedreigd door de anderen omdat hij zaken over hen opbiechtte. Zeven gedupeerden stelden zich burgerlijke partij en eisen samen meer dan 16.000 euro. Vonnis op 15 januari.

Stijn DE KONING

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio