Brandweer heeft handen vol met ongevallen in ochtendspits

De brandweer had dinsdagmorgen de handen vol. Niet met blussen, maar met het bevrijden van mensen en het opruimen van ravage. Bij twee spectaculaire ongevallen vielen evenveel zwaargewonden, en tussendoor gingen er wat vaten op de loop.

Iets na zessen 's morgens stak een vrachtwagen de Noorderlaan ter hoogte van nummer 189 over, om links af te slaan. De chauffeur van een Opel kon niet tijdig stoppen en knalde op de camion (foto 1). Het slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak bevrijd worden. Met levensgevaarlijke verwondingen werd de man naar het Jan Palfijnziekenhuis gebracht.

Wat later ging een vrachtwagen iets te snel door een bocht op de Scheldelaan, vlakbij de Boudewijnsluis. Een tiental vaten, gevuld met het licht ontvlambare ontsmettingsmiddel isopropanol, belandden op het wegdek (foto 2). Drie vaten sloegen lek.

Rond 9u was het goed raak op de Jozef Masurebrug, tussen Luchtbal en Merksem. Na een kop-staartaanrijding tussen twee auto's ging een Ford Ka op de gladde brug aan het slippen. Het autootje belandde op zijn zijkant op het fietspad. De automobiliste moest door de brandweer bevrijd worden. Ze werd met zware verwondingen naar het nabije Jan Palfijnziekenhuis gebracht. In de andere auto viel een lichtgewonde.

PeDM

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio