De Post sluit kantoor Zwaantjes

Volgend jaar wil De Post het kantoor Zwaantjes aan de Hollebeekstraat sluiten. De gebruikers reageren verontwaardigd. Bijna de volledige districtsraad, uitgezonderd de vertegenwoordigers van Vlott en spirit, willen dat Hoboken 2 behouden blijft om een goede dienstverlening te verzekeren.

Dinsdagmiddag 14.30u, 26 mensen wachten hun beurt af in het postkantoor Hoboken 2 aan de Zwaantjes. Niet iedereen schuift er aan om kerstpostzegels te kopen. Er is wat gemor omdat er te weinig loketten open zijn. “Weeral bezuinigen op personeel”, klinkt het. Ook buiten de kerstperiode is het hier behoorlijk druk. En uitgerekend dit kantoor wil De Post volgend jaar sluiten.

Voor de 90-jarige Romané Sterck is dat een regelrechte ramp: ”Het andere postkantoor in het centrum van Hoboken is veel te ver weg. Hoe zal ik nu al mijn betalingen moeten doen”, vraagt ze zich vertwijfeld af. Patricia Janssens uit het Valaar (Wilrijk) is boos. “Eerst heeft De Post het kantoor in de Edith Segerslaan gesloten. Daarom komen we nu naar de Zwaantjes. Moeten we nu echt telkens naar de Bist in Wilrijk? Ongehoord!”

Jan Buelens, die erg moeilijk te been is, woont in de Weerstandlaan. “Men heeft vroeger al het kantoor in de Maurits Sabbelaan gesloten. De Zwaantjes was nog een aanvaardbaar alternatief. Waar zal ik in de toekomst nog terecht kunnen?” Om de dichtstbijzijnde postkantoren in Hoboken-Centrum of aan de De Bosschaertstraat op het Kiel te bereiken, is het wel drie kwartier stappen.

Op verzoek van Mie Branders (PVDA+) vraagt de districtsraad met aandrang aan De Post om de beslissing tot sluiting van postkantoor Zwaantjes ongedaan te maken. Guy Eggermont vroeg de hoofdelijke stemming. Bijna alle partijen, sp.a, CD&V/N-VA, Open Vld en Vlaams Belang, steunden het voorstel van Mie Branders. Karina Leys (Vlott) stemde tegen “omdat ik als liberaal vind dat openbare diensten nu eenmaal moeten afslanken om rendabel te worden. Het marktmechanisme moet spelen. De Post zal wel weten wat ze doet.”

Leo D’Heu (spirit) onthield zich: “Ik kan als liberaal in de argumenten van Karina Leys komen. Maar ik wil de solidariteit met de meerderheid niet breken.”

Hugo WILRI

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio