Winterzwemmen kan nu ook in Boom

De inwoners van Boom kunnen voortaan in de winter ook in eigen gemeente overdekt zwemmen. Scholengroep Rivierenland zet zijn zwembad aan de Jan Frans Willemsstraat wekelijks vier uur open.

De gemeente Boom heeft twee zwembaden op haar grondgebied: het gemeentelijke openluchtzwembad in het park, dat geopend is van mei tot september, en het overdekte 25 meterbad aan de Jan Frans Willemsstraat in beheer van de Scholengroep Rivierenland. De gemeente, de scholengroep en de Verenigde Willebroekse zwemclub afdeling Boom hebben nu een samenwerkingsakkoord gesloten, waardoor het overdekte bad vier uur per week open staat voor alle zwemmers. De gemeente huurt het zwembad in principe van oktober tot eind april voor een bedrag van vijfduizend euro. De overeenkomst begint nu in januari en loopt tot april als proefperiode. Daarna volgt een evaluatie.

Concreet kan de Bomenaar voor 1 euro en de niet-Bomenaar voor twee euro per uur recreatief sportzwemmen.

Bomenaars moeten wel hun identiteitskaart voorleggen. Op vrijdag 4 januari kan je de eerste keer terecht in het zwembad van 20 tot 21u. Vanaf dan is het ook elke zaterdag (13 tot 14u), zondag (10.30 tot 11.30u) en maandag (20 tot 21u) open.

De Verenigde Willebroekse zwembclub afdeling Boom zorgt voor de logistieke hulp. “Dit gaat van verkoop van tickets, toezicht op de kleedkamers en als allerbelangrijkste het inzetten van gekwalificeerde redders die in het zwembad een oogje in het zeil houden”, weet sportschepen Peter De Ridder (Boom één).

Triatleet Bert Jammaer uit Boom, dit jaar nog twaalfde in de Ironman van Hawaï, is alvast erg tevreden. ”Nu hoef ik voor mijn wekelijkse zwemtrainingen - tot twintig en meer kilometer - niet meer naar Antwerpen”, zegt hij.

Jan BOEY

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio