Harmonie leert jeugd percussie

Harmonieën hebben het niet onder de markt om nog (jonge) muzikanten aan te trekken. De Verenigde Vrienden in Hemiksem mogen daar niet over klagen. Op vraag van velen zijn ze zelfs gestart met een vierde afdeling. De Jeugd Percussie Band geeft komend weekend een eerste optreden.

Naast de harmonie spelen onder de vlag van de Verenigde Vrienden al een aantal jaren het Jeugd Orkest Hemiksem (JOH!) en de percussieband. ”In die percussieband zijn we met zeventien, een volle bezetting”, zegt Tom Nelis. ”Maar we kregen van tieners, ook van buiten de harmonie, zoveel vraag dat we besloten ook een jeugdpercussieband op te richten. Percussie is tegenwoordig hip”, weet de bandleider.

Elke maandag repeteert hij nu met een tiental tieners tussen tien en zeventien jaar. ”Op de percussie-instrumenten zoals trommels, xylofoon, vibrafoon en ander slagwerk kunnen ze zich eens goed uitleven en ik moet trachten dat in goede banen te leiden”, lacht Tom Nelis, die kan rekenen op steun van naamgenoot Tom De Wit. ”Uiteraard is dit voor de harmonie ook een extra troef om doorstroming te garanderen. Zo zit er al eentje mee in de ’grote’ percussieband. Het prikkelt ook de muzikale zinnen van jongeren die nog geen lid zijn.”

Eerste optreden

Tom en Tom hebben het jeugdige geweld intussen klaargestoomd voor een eerste optreden. Ze zorgen op zondag 23 december vanaf 15u samen met het jeugdorkest onder leiding van Anne Pirainen voor ’Muziek rond de kerstboom’ in zaal Het Welzijn. De toegang bedraagt 5 euro.

Bart ROGGEMAN

www.harmoniehemiksem.be

Ommegang

De Verenigde Vrienden zorgen niet alleen voor kerstsfeer in zaal Het Welzijn. Op 29 december rijden de muzikanten op een kar weer door de straten van Hemiksem om van deur tot deur iedereen in de sfeer te brengen met vrolijke kerstmuziek. Eventuele giften gaan volledig naar het instrumentenfonds voor jonge muzikanten.BaR

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio