Heistse politicus wordt secretaris in Nijlen

Het Heistse gemeenteraadslid Hans Welters wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Nijlen. Hij treedt normaal gezien half februari in dienst.

Hans Welters woont in Heist-Goor. Zijn huidige job ligt in dezelfde lijn als zijn job als gemeentesecretaris van Nijlen. ”Ik was adviseur voor openbare besturen. Ik zit dus al jaren dag in dag uit in de branche. Nu kan ik op lange termijn aan de werking van de gemeente werken en mijn eerdere adviezen in praktijk brengen. Deze functie brengt heel wat verantwoordelijkheid mee, maar ik kijk ernaar uit. Ik ken Nijlen nog niet zo goed, maar daar wil ik werk van maken”, zegt Hans Welters.

Huidig secretaris Jeff Daems blijft nog tot Pasen in dienst. Het was de bedoeling om in december al met pensioen te gaan, maar door het laattijdig vinden van een vervanger is dat niet gelukt. De interne kandidaat slaagde niet voor de examens, zodat een extern kandidaat moest worden gezocht.

Zijn nieuwe job zorgt wel voor een opvallende cumul. Welters is CD&V-raadslid in Heist en wordt secretaris in Nijlen. ”Dat brengt geen wettelijke of deontologische problemen met zich mee. Ik zal me steeds neutraal opstellen. Binnen drie jaar word ik volgens de partij-afspraak gewoon schepen in Heist-op-den-Berg. Het gaat om een andere gemeente. In dezelfde gemeente zou het niet kunnen”, besluit Hans Welters.

BePrMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio