Herinrichting centrum schuift op naar Molenstraat

Nadat eind november in een stortende regen het eerste deel van de herinrichting van Puurs-centrum feestelijk was geopend, kijkt het gemeentebestuur al richting Molenstraat en de tweede fase: de herinrichting van de stationsbuurt en het dorpshart.

De eerste fase van de herinrichting, de kerkomgeving, is inmiddels achter de rug. Een aantal details werden nog afgewerkt, zoals het plaatsen van fietsbeugels, vuilnisbakken en paaltjes om parkeervakken te scheiden van de woningen. Ook de openbare verlichting op het fietspad naast de spoorweglijn staat op het directe investeringsprogramma. ”De volgende grote ingreep in Puurs-centrum situeert zich rondom de Molenstraat”, zegt communicatieambtenaar Bart Boeckxstaens. ”De verbinding tussen de Guido Gezellelaan en de Hof ten Berglaan heeft een aantal belangrijke punten op haar traject: de schoolomgeving, het JOC Wijland en de rotonde aan de Hof ten Berglaan. Met de herinrichting van deze 1,2 kilometer lange straat wordt meteen de verkeersveiligheid aangepakt.”

Maandag werden de aanbestedingsdossiers geopend, nog voor het jaareinde duidt het schepencollege een aannemer aan. De geraamde kostprijs van het project werd eerder al vastgelegd op zo’n 2,7 miljoen euro. Er komt een nieuw kruispunt met de Guido Gezellelaan, in de buurt van de school een apart ’veiligheidsplateau’ met een kiss-and-ride-zone en aan de Hof ten Berglaan een volledig nieuwe rotonde. Ook worden de fietspaden gescheiden aangelegd.

In februari trekt het gemeentebestuur naar de bewoners om de planning en timing voor te stellen. De totale werktijd zou zo’n acht maanden bedragen.

PP

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio