Prijs elektronische identiteitskaart blijft 10 euro

De plooien tussen de Lierse monstercoalitie zijn weer gladgestreken. De aangekondigde verhoging van de prijs van de elektronische identiteitskaarten komt er niet. Tenzij u al aan zo’n tweede kaart toe bent.

Open Vld, CD&V/N-VA, Lier Leeft en Lier&Ko waren van plan om maandagavond tijdens de gemeenteraadszitting de prijs van de elektronische identiteitskaart op te slaan van tien naar twaalf euro. Raadslid Ludo Peeters (Lier&Ko) wilde van die verhoging niet weten en zei vrijdag in Gazet van Antwerpen dat hij zou tegenstemmen. ”Het gaat mij niet zozeer om die twee euro, dan wel om het principe. Het stadsbestuur heeft de inwoners in 2005 opgeroepen om te wachten tot ze een uitnodiging kregen om hun oude identiteitskaart te ruilen voor een elektronische. Wie braaf die oproep heeft gevolgd, is nu de dupe”, stelde Peeters.

Een compromis zorgde voor de oplossing. “We behouden de tien euro voor de eerste vervanging van de identiteitskaart. Voor een tweede vervanging bedraagt de prijs wél twaalf euro”, stelde schepen van Financiën Frank Boogaerts (CD&V/N-VA) op de raadszitting voor. Ludo Peeters haalde zijn slag thuis en keurde het aangepaste retributiereglement dan ook mee goed.

CVRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio