Sint-Maarten start ontwerp nieuwbouw

Het architectenbureau VK STUDIO Architects, Planners&Designers uit Roeselare mag aan het Mechelse Sint-Maartenziekenhuis het ontwerp leveren voor zijn eerder aangekondigde nieuwbouw langs de R6 in Mechelen. Tegen midden 2009 moet dat ontwerp reeds op tafel liggen.

Ongeveer 180 miljoen euro houdt het Mechelse AZ Sint-Maarten opzij voor de realisatie van zijn nieuw ziekenhuis in het gebied R6 Zuid-Otterbeek. Dat moet plaats bieden aan zijn drie huidige campussen in de Leopoldstraat en Zwartzustersvest in Mechelen en in de Rooienberg in Duffel. Nadat de directie een tweetal maanden geleden reeds vier kandidaat-ontwerpers voor zijn nieuwbouw had geselecteerd, heeft ze de opdracht voor het maken van een ontwerp toegewezen aan VK STUDIO Architects, Planners&Designers uit Roeselare.

Vanaf januari zal het bureau in overleg met de directie van Sint-Maarten de juiste contouren proberen trekken van een ziekenhuis met in totaal 642 bedden, 81 plaatsen voor daghospitalisatie, een uitgebouwde polikliniek voor specialistische raadplegingen en ambulante behandelingen.

Sint-Maarten wil van zijn nieuwbouw vooral een patiëntgericht ziekenhuis maken, met aandacht voor privacy en comfort. ”De perceptie van kleinschaligheid, korte loopafstanden en een logische indeling van het gebouw moet dit grote ziekenhuis een warme uitstraling geven”, zegt de directie. Volgens de huidige planning moet het nieuwe ziekenhuis tegen 2015 in gebruik kunnen worden genomen.

JVdPo

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio