Lier schaft woonpremie van tweeduizend euro af

De meerderheidspartijen hebben maandagavond beslist om de stedelijke woonpremie voor het verbeteren van een woning af te schaffen. Inwoners van Lier en Koningshooikt lopen daarmee maximaal tweeduizend euro mis.

De stedelijke woonpremie bestaat sinds januari 2004. Afhankelijk van je inkomen kan je 25 of 40 procent van je gemaakte kosten recupereren, met een maximum van tweeduizend euro. “Maar sinds 26 maart 2007 is er een nieuwe Vlaamse renovatiepremie met een maximum van tienduizend euro. Deze premie overlapt grotendeels die van de stad. Daarom is het voortzetten van de stedelijke woonpremie niet zinvol. We willen ze op

31 december stopzetten. Ondertussen werken we wel andere premies uit binnen onze budgettaire mogelijkheden”, zegt schepen van Wonen Freddy Callaerts (Lier Leeft).

Jan Mortelmans (Vlaams Belang) vroeg om de premie te laten voortbestaan tot de nieuwe stedelijke premie er is, maar de meerderheidspartijen stemden zijn amendement weg. “Ik ben verbolgen over deze antisociale houding. De belastingen en retributies sluiten wel naadloos aan elkaar, maar voor de woonpremie is dat onmogelijk. Trouwens, de reden die de monstercoalitie geeft voor de afschaffing – een overlapping met de Vlaamse renovatiepremie – doet niets ter zake. Dit is een louter budgettaire kwestie. Om de begroting in evenwicht te houden snoeit de coalitie in sociale maatregelen”, stelt Jan Mortelmans.

CVR

www.premiezoeker.beMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio