Paradijs voor handtassen

Van grote in luipaardprint tot kleine klassieke leren, tussen de handtassen van Vepa Bags is het moeilijk om niét te vinden wat je zoekt. De winkel in de Korte Gasthuisstraat is nu twee maanden open: “Het was een stormloop de eerste dagen. Ze hebben ons even zot gemaakt in Turnhout.”

Frans Vereyken is zaakvoerder van Vepa Bags. Hij wil de klanten elke week iets spe­ciaals aanbieden. Met zakken vol sjaals komt hij de winkel binnen. “We beginnen nu met juwelen en sjaaltjes voor de feestdagen. Tien euro, dat is niet veel, hè.”

Maar de focus blijft liggen op handtassen. Ook die zijn niet duur. De gemiddelde prijs is 15 euro. “We verkopen geen merken”, zegt de zaakvoerder. “En wij kopen alles rechtstreeks aan in het Oosten. Zo houden we de prijs laag.”

Vooral jongeren reageren daar positief op, zeggen de verkoopsters Linda en Marleen. “‘Dat is hier een ’sjakossenparadijs’ horen we vaak.” De keuze is dan ook heel groot. Er staan 4.000 verschillende handtassen uitgestald. “Sommigen doen er erg lang over om te kiezen. Anderen kopen er tien tegelijkertijd.”

De winkel is op 14 september met veel succes geopend. “We hebben een mooie, grote etalage. Die stond al twee weken klaar”, vertelt Vereyken. “De vrouwen die de eerste dagen kwamen, wisten precies welke handtas ze wilden. De etalage was vijf keer uitverkocht nog voor de winkel openging!”

Turnhout vestigt de vijfde winkel van Vepa Bags in Vlaanderen. “Ik wou absoluut nog een winkel in de Kempen”, zegt de uitbater. “Maar nu heb ik er vijf. Daar hou ik het bij.”

Marian MICHIELSEN

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio