Brugge wint de topper tegen Anderlecht

Anderlecht heeft de topper in het Jan Breydelstadion verloren met het kleinste verschil. François Sterchele zette twintig minuten voor tijd de 1-0 eindstand op het bord.

hcardyn

Anderlecht zakt door het verlies naar de zevende plaats in het klassement en volgt nu al op 13 punten van leider Club Brugge.

In augustus, voor de Super Cup, wervelde Anderlecht nog over Club Brugge, vandaag bracht paars-wit er niks van terecht. Een redelijke eerste helft, maar nauwelijks geslaagde acties, één kans en al helemaal geen goals.

"We moeten ons optrekken aan de eerste helft, toen wisten ze bij Club Brugge niet waar ze stonden", sprak Bart Goor.

"De laatste pass ging vaak verkeerd. Als je die voorzet van Hassan buitenkant rechts neemt, daar moest iemand voor de goal staan, maar er was niemand. Dat kan niet. En in de slotfase had Akin een mooie kans, normaal maakt hij dat soort ballen altijd af. Ach, het is typisch voor dit seizoen, zeker? Maar ik geef toe: we hanteerden na rust veel te veel de lange bal."

"De scheidsrechter Gumienny werkte op onze zenuwen. Als je topmatchen in Engeland en Duitsland ziet, daar wordt veel meer toegelaten. Hier werd elke fout bestraft, heel frustrerend. Het was niet in ons voor- of nadeel, maar dit was een arbitrage een topmatch onwaardig."

"Zolang het mathematisch kan, mag je de titel nooit vergeten, maar die zit nu héél ver weg in ons achterhoofd. Anderlecht moet ervoor zorgen dat het volgend seizoen Europees speelt. Maar nu eerst ons kwalificeren tegen Getafe.