Streaker kost Voetbalbond 3.000 euro

De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft van de Europese Voetbalbond UEFA een boete van 5.000 Zwitserse frank (ongeveer 3.000 euro) gekregen wegens de minder goede organisatie van de EK-kwalificatiewedstrijd België-Armenië van 17 oktober. Dat maakte het Uitvoerend Comité van de KBVB zaterdag bekend.

Belga

Tijdens dat duel, dat op een 3-0 overwinning voor de Rode Duivels uitdraaide, kon een streaker op het veld komen. De KBVB zal in ieder geval proberen om de schade op de persoon in kwestie, Bernard Devreese, te verhalen. Die kreeg zelf al een fikse boete van de voetbalcel van het ministerie van Binnenlandse Zaken omwille van een inbreuk op de voetbalwet.

Het Uitvoerend Comité bevestigde zaterdag ook dat de vergadering voor het opstellen van de kalender van de WK-voorronde (groep 5) op 8 januari (en niet op 21 december) in Barcelona gehouden wordt. België neemt het in groep 5 op tegen Spanje, Turkije, Bosnië-Herzegovina, Armenië en Estland.

Voorts wil de KBVB in alle sereniteit met bondscoach René Vandereycken rond de tafel zitten en hoopt het snel tot een akkoord te komen. Gebeurt dat, gaat Vandereycken mee naar de vergadering in Barcelona. Zoniet, zal men zich beraden bij de bond. Tijdens de algemene vergadering van het Uitvoerend Comité werd er ook een nieuwe voorzitter van de Nationale Studiecommissie verkozen om Jean Carly te vervangen. Dat werd Jan Van Onsem, het hoofd van de aansluitingen en secretaris van de controlecommissie. Jean Carly blijft wel voorzitter van de controlecommissie.