Rechtbank Brussel beveelt internering van seksueel delinquent

Print
De correctionele rechtbank van Brussel heeft donderdagavond de internering in een gesloten psychiatrisch centrum bevolen van de 39-jarige Tunesiër Adel A.
BR>
In afwachting daarvan wordt A. opgesloten in de psychiatrische afdeling van de gevangenis van Vorst. De man moest zich verantwoorden voor de aanranding van de eerbaarheid met gebruik van geweld in Brussel op 28 februari 2004. Het slachtoffer was een vijftiger. De dag van de feiten had de verdachte zich in het bijzijn van het slachtoffer, in het gebouw in Ukkel waar beiden woonden, gemasturbeerd. Hij sprong vervolgens mee in de lift met het slachtoffer en betastte haar geslachtsdelen. Aangekomen op het gelijkvloers riep het slachtoffer de conciërge om hulp. Volgens de conciërge was de vrouw in shock. De politie arriveerde tien minuten later ter plaatse.

Adel A. werd overgebracht naar de psychiatrische dienst van het Sint-Pietersziekenhuis. De psychiater die de dader onderzocht, verklaarde dat de man al sinds zijn jeugd psychotische symptomen vertoonde en dat hij al verschillende malen, zowel in Tunesië als in België, in een psychiatrisch centrum werd opgenomen.

.

Nu in het nieuws