Crisis: Ecolo wacht officieel op voorstel Verhofstadt

Print
Ecolo spreekt zich nog niet uit over regeringsdeelname of over een mogelijke coalitie.
Terwijl de Franstalige groenen woensdag nog lieten weten dat ze bereid waren in een regering te stappen met alle Franstalige partijen, wacht de partij nu eerst een voorstel van uittredend premier Guy Verhofstadt af. Dat zegt Ecolo-kamerfractieleider Jean-Marc Nollet.

"Dat we vandaag zwijgen, toont aan dat we beseffen dat de missie van Verhofstadt zeer delicaat is. Het is nu aan de eerste minister om een initiatief te nemen. Voor zover wij weten, is dat sinds maandag nog niet gebeurd", verklaarde Nollet. Nollet benadrukte donderdag dat Groen! een prioritaire partner blijft voor Ecolo, "maar we blijven bereid een bijdrage te leveren voor een uitweg uit de crisis."

Het groene kamerlid wees er daarnaast op dat meer stratego wordt gespeeld, in plaats van antwoorden te zoeken voor de verzuchtingen van de mensen op het vlak van milieu, justitie en het sociaal-economische. Volgens Nollet zijn alle beschouwingen over de houding van Ecolo tegenover bepaalde coalities niet meer dan speculaties. Ecolo zal pas een standpunt innemen wanneer er een concreet voorstel van Verhofstadt op tafel ligt en wanneer over een inhoudelijk project kan worden gesproken, klinkt het.
MEEST RECENT