Antwerpen lanceert tweede gids van interculturele verenigingen

Print
Antwerpen - Met 'Atlas van 't stad. Gids van interculturele verenigingen in Antwerpen' wil de Scheldestad haar inwoners wegwijs maken in de grote culturele diversiteit van de stad.
In Antwerpen wonen mensen uit meer dan 160 herkomstlanden. Het Antwerpse verenigingsleven is er even kleurrijk als de bevolkingspopulatie zelf. Tweehonderd van die verenigingen heeft de stad verzameld in een handige gids die donderdag officieel is voorgesteld.

Telkens werden hun contactgegevens en een beschrijving van hun werking en aanbod opgenomen. Het gaat om verenigingen van zeer diverse herkomst, vrouwenverenigingen en jongerenverenigingen met een socio-cultureel aanbod of educatieve en sportieve activiteiten.

Heel wat verenigingen zeggen te streven naar meer ontmoetingskansen tussen groepen in de stad en willen hun steentje bijdragen aan het samenleven in diversiteit. De gids is een herwerkte editie van die uit 2004 en moet een instrument zijn voor iedereen die actief is in het verenigingenleven, op zoek is naar een zeer specifieke vereniging of gewoon interesse heeft in de grote diversiteit van Antwerpen. De gids is gratis verkrijgbaar in het Atlasgebouw in de Antwerpse Carnotstraat.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio