Landbouwer uit Londerzeel in de cel voor tewerkstelling illegalen

Print
De lokale politie heeft dinsdag tijdens een grote controleactie een landbouwer uit Londerzeel opgepakt die in zijn bedrijf illegalen tewerkstelde.
Hij werd ter beschikking gesteld van het parket, die de man liet aanhouden. De raadkamer verlengde zijn aanhouding met één maand. In oktober werden in hetzelfde bedrijf tijdens een controleactie ook al tien illegalen opgepakt. De politie trof negen illegalen aan tijdens een controleactie die werd uitgevoerd in samenwerking met de Arbeidsinspectie en de Dienst Sociale Zaken van het ministerie van Tewerkstelling. Ze waren er groenten en fruit aan het schoonmaken. Het ging om één Algerijn en acht Roemenen (drie mannen en vijf vrouwen) die geen geldige verblijfsdocumenten konden voorleggen.

Hetzelfde bedrijf kreeg twee maanden geleden, op 8 oktober 2007, al eens de politie over de vloer. Toen waren er tien illegalen aan het werk. Zij werden toen op last van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) overgebracht naar het opvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel. De landbouwer kwam er toen met een fikse boete vanaf.

.

Nu in het nieuws