Dit jaar geen bevorderingen meer voor hoofdofficieren leger

Print
Dit jaar komen er geen bevorderingen meer van hoofdofficieren van het Belgisch leger. De bevorderingscomités die hierover moeten beslissen komen niet meer voor het einde van het jaar samen.
Het is niet uitgesloten dat een aantal kandidaten voor een bevordering naar de Raad van State stapt omdat ze zich benadeeld voelen, is uit goede bron vernomen. "Gezien de politieke situatie in ons land, werden de zittingen van de bevorderingscomités 2007, initieel voorzien op 28 september, uitgesteld. Deze zullen dit jaar niet meer plaatsgrijpen", zegt luitenant-generaal en directeur-generaal Human Resources Baudouin Somers in een mededeling aan de legerautoriteiten.

Na berichten dat minister van Defensie André Flahaut (PS) "in alle discretie" een nieuwe reeks "getrouwen" zou bevorderen, vroeg premier Guy Verhofstadt om alle bevorderingscomités uit te stellen. Benoemingen zijn immers geen taak van een regering van lopende zaken, luidde het. Flahaut reageerde toen "bezorgd" omdat bepaalde officieren die aan de voorwaarden voor promotie tot de hogere graden (majoor, luitenant-kolonel en kolonel) voldoen daardoor "gestraft" zouden worden.
Nu in het nieuws