"Belgische en Nederlandse managers ergeren zich mateloos aan files"

Print
Belgische managers en hun Nederlandse collega's ergeren zich mateloos aan files en vertragingen in hun woon-werkverkeer.
Dat meldt althans Polycom, een leverancier van apparatuur voor video- en audioconferencing. In opdracht van het bedrijf werden 309 Belgische en 475 Nederlandse managers bevraagd. Een grote meerderheid van de bevraagde managers uit beide landen, 86 procent, geeft aan dat de files een van de grote ergernissen zijn in het verkeer. Voor 42 procent is dat zelfs de grootste ergernis. Dat blijkt uit onderzoek dat het onderzoeksbureau MarketCap voerde.

Voor de Belgische managers is de gemiddelde reistijd de tweede grootste ergernis (15,6 procent). In Nederland is dat het rijgedrag van de medeweggebruikers (18,7 procent). Dat komt voor de België bestuurslui op de derde plaats (13,1 procent).

Het onderzoek peilde ook naar de grootste ergernissen die de managers ervaren bij vergaderen. Langdurige meetings, collega's die afdwalen en vergaderingen die weinig bijdragen aan de omzet wekken de irritatie op van de managers.

.

Nu in het nieuws