Brussels parket eist tot 6 jaar cel voor opzetten drugstransporten

Print
Zes Dominicanen die drugstransporten tussen de Dominicaanse Republiek en België zouden georganiseerd hebben en de drugs in Brussel en Antwerpen zouden verkocht hebben, riskeren gevangenisstraffen van 18 maanden tot 6 jaar.
Dat zijn de straffen die het Brusselse openbaar ministerie donderdagvoormiddag heeft geëist. Volgens de verdediging schort er een en ander aan het onderzoek dat onder meer in de Dominicaanse Republiek is gevoerd.

Het onderzoek naar de vermeende bende begon met een anonieme tip die een Dominicaan uit het Antwerpse aanwees als iemand die deel uitmaakte van een internationale organisatie. Die zou vanuit Zuid-Amerika drugs aanvoeren om de Brusselse en Antwerpse markt te bevoorraden. Observaties en telefoononderzoek voerden naar 5 andere Dominicanen die bij de handel zouden betrokken zijn. Toen in oktober 2005 in Santo Domingo een vrouw werd opgepakt die met 3 kilo cocaïne op weg was naar België, kwam het onderzoek in een stroomversnelling. De vrouw belde immers onmiddellijk naar een van de zes Dominicanen om hulp en verklaarde dat die man, Fernando F. haar om de drugs had gestuurd.
Nu in het nieuws