CD&V/N-VA-fractie wil Somers weg als voorzitter gemeenteraad

CD&V/N-VA-fractie wil Somers weg als voorzitter gemeenteraad

CD&V/N-VA-fractie wil Somers weg als voorzitter gemeenteraad

Print
Antwerpen - In Mechelen wil de CD&V/N-VA-fractie, die samen met Vlaams Belang in de oppositie zetelt, dat burgemeester Bart Somers (Open Vld) niet langer de gemeenteraad voorzit.
Volgens de fractie is hij te veel betrokken partij en dus niet in staat op een objectieve manier de debatten te leiden. De wet voorziet vanaf de volgende legislatuur dat de burgmeester van een stad of gemeente niet langer ook voorzitter kan zijn van een gemeenteraad. "Nu geldt nog een overgangsperiode en daar maakt Somers handig gebruik van", hekelt Karel van Butsel, fractieleider van CD&V/N-VA in Mechelen.

"Naast burgemeester, parlementslid, nationaal voorzitter van Open Vld en federaal onderhandelaar is hij dus ook nog gemeenteraadsvoorzitter. De voorbije gemeenteraden hebben echter aangetoond dat het in Mechelen absoluut noodzakelijk is een meer objectieve voorzitter te hebben", vindt het oppositielid.

De fractie zegt de vervanging met spijt in het hart te vragen. "Voor ons moet ook de figuur van de burgemeester nog steeds een beetje 'burgervader' zijn. Iemand die het vertrouwen van alle Mechelaars kan genieten", aldus nog Van Butsel. "Somers is wat dat betreft flagrant gebuisd. De snelheid waarmee de laatste gemeenteraad werd afgehaspeld - eens de oppositie de zaal verlaten had - en hoe alle punten er werden doorgejaagd, bewijst dat hij niet het geschikte profiel heeft. Wij willen kunnen debatteren over het Mechelse beleid", besluit hij.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio