Jongeren willen een strengere opvoeding

Print
Liefst 97,3 procent van de Belgische jongeren vinden dat ouders strenger mogen zijn.
Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige bevraging bij 20.000 respondenten van WDM Belgium en BeXpertise. Walen beweren opvallend vaker (81 procent ) dan Vlamingen (57 procent ) dat ze duurzaam geproduceerde producten kopen. Vlaamse jongeren (22,2 procent ) zijn ook minder bereid dan Walen (52,3 procent ) om hun ouders bij zich in huis te nemen. Voor de internetenquête werd bij drie verschillende leeftijdsklassen - jongeren (20-35 jaar), midlifers (36-50) en 50+ (51-56) - de attitudes en het consumentengedrag bevraagd. WDM Belgium en BeXpertise lanceerden in november 2007 de internetenquête apart in Vlaanderen, Wallonië en Nederland en publiceerde de resultaten in de zogeheten Trendbarometer België-Nederland 2008.

Gevraagd naar politieke interesse blijkt dat Vlamingen noch Walen wakker liggen van communautaire problemen. Vlamingen vinden welzijn het belangrijkst (81,2 procent ), Walen het milieu (88,1 procent ).

Eén van de opvallendste trends voor 2008 is dat jongeren aan beide kanten van de taalgrens steeds meer kiezen voor gezinswaarden, strengere ouders en leerkrachten. Liefst 97,3 procent van de Belgische jongeren vindt dat kinderen meer waarden moeten krijgen.

.

Nu in het nieuws