Theo Custers traint jonge keepers Wase Voetbalschool

Sint-Niklaas - Julien Van den Broecke (59) is een gelukkig man. De Wase Voetbalschool, die hij oprichtte in 1987, viert dit jaar het 20-jarig bestaan. Met zijn trainersteam leidde hij honderden jonge voetballers op. Vanaf volgend seizoen krijgen de doelwachters een aparte opleiding.
In 1984 vroeg de twee jaar eerder opgerichte Antwerpse Voetbalschool aan Van den Broecke om trainer te worden. Hij ging daar niet op in. “Het bracht me wel op een idee. Zo’n initiatief moest ook in het Waasland kunnen”, vertelt Julien Van den Broecke. “In die tijd waren er al goede jonge voetballers. De Voetbalschool wilde hen technisch bijscholen.”

Die doelstelling is aangepast. “In twintig jaar is de jeugd sterk veranderd. Dat geldt eveneens voor de sociale aspecten van de samenleving. Het is nu onze eerste taak om de jongeren aan te zetten om te sporten. Ik kan alleen maar bevestigen wat al langer bekend is: het gaat niet goed met de fysieke conditie van onze jeugd. Het is zo dramatisch dat bij loopproeven bijvoorbeeld de helft van onze kinderen de streeftijd niet haalt”, zegt Van den Broecke.

Stages

De Voetbalschool organiseert heel het jaar door stages en opleidingen. Die vinden vooral plaats in sportcentrum Ter Beke in Sinaai. Het aantal deelnemers schommelt. Ooit waren er pieken tot 150 deelnemers. “Tijdens de recente herfststage telden we 94 kinderen en in de weekopleiding hebben we momenteel 82 deelnemers."

"Vanaf volgend seizoen laten we onze doelwachters opleiden door de keepersschool van Theo Custers. Doelwachters hebben een meer specifieke opleiding nodig en ons team bestaat uit tien veldtrainers”, licht Van den Broecke toe.

Hij benadrukt dat de trainers van de school geen prospectie doen voor clubs.

Yves VREBOS

www.wasevoetbalschool.be
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio